dimecres, 26 d’octubre del 2011

La recepta dels panellets

Els petits del Joan Roig ja hem preparat la massa dels panellets seguint la recepta infal·lible de l'Eugeni. Preneu nota...

Ingredients

1 kg d'ametlla mòlta crua
1/2 kg de moniatos
3/4 kg de sucre
4 ous
100 gr de carbassa confitada
La pell d'una llimona
Coco ratllat, cacau en pols, ametlles senceres

Elaboració

Coem al forn els moniatos amb pell el temps necessari fins que estiguin tous. Pelem els moniatos i reservem.
Separem les clares dels rovells, ja que solament utilitzarem aquests últims.
Barregem les ametlles moltes amb els rovells.
Hi afegim els moniatos pelats, la pell ratllada de la llimona, la carbassa confitada també ratllada, i el sucre.
Barregem tots aquests ingredients amb les mans fins a aconseguir una massa homogènia.
Dividim la massa en tres parts: a una hi afegim coco ratllat, a l'altra el cacau, i l'última la deixem tal qual per a posar-hi una ametlla sencera quan tinguem fetes les boletes.
Deixem reposar les tres masses durant tota la nit, i l'endemà fem els panellets de la mida d'una nou, aproximadament.
Repartim els panellets a una safata amb prou espai entre ells, ja que al coure's augmenten de mida, i els posem al forn a uns 200Cº durant uns 10 minuts.
Un cop freds, es menjen acompanyats de castanyes calentes i d'un bon moscatell.

BON PROFIT!!!